Често Задавани Въпроси

През годините, специалистите от Blistex са отговорили на хиляди запитвания за грижата и защитата на устните. Може би се чудите за някои от тях, така че тук може да намерите отговорите на най-често задаваните въпроси в тази област.

Защо трябва да се грижим за устните си?
Как да защитим устните си от слънцето?
Трябва ли устните да бъдат защитени на закрито?
Как да се лекуват вече напукани устни?
Какво причинява херпес?
Какво представлява слънцезащитен фактор (SPF)?
Балсам за устни - Над или под червило?Защо трябва да се грижим за устните си?

За разлика от обикновената кожа, външния слой на устните е изключително тънък и може дори да не е наличен при някои хора. В резултат на това, влагата се изпарява от устните много по-бързо, отколкото от кожата и това е причината кожата на устните да изсъхва по-лесно. Това често води до сухота и напукване, което може да бъде неприятно или дори болезнено.

начало

Как да защитим устните си от слънцето?

Устните се нуждаят от повече защита, отколкото останалата част от кожата на тялото, защото имат малко или никакво наличие на меланин. Меланинът е естествен пигмент на кожата, който осигурява естествена защита срещу вредните въздействия на ултравиолетовите слънчеви лъчи. Когато прекарвате повече време на открито, е препоръчително да се използва продукт, за грижа за устните с по-висок SPF, като Blistex ProtectPlus с SPF 30. Важно е да се отбележи, че вредните лъчи на слънцето винаги присъстват, независимо дали е слънчево или облачно.

Устните се нуждаят от защита, всеки ден. Ултравиолетовите (UV) лъчи винаги присъстват, независимо дали е декември или юли. Устните могат да страдат дори и в облачни дни, тъй като облаците не филтрират UVB лъчи. В действителност, устните се нуждаят от по-голяма защита, отколкото други части на тялото, а устните рядко се предпазват със слънцезащитни продукти, както ръцете и цялото тяло когато се излагаме на слънце.

Независимо дали сте тръгнали към парка, плажа, басейна или към планината, не забравяйте да защитите вашите устни. Слънцето се отразява от пясъка и водата, засилват се възможностите за изгаряне, същото важи и за сняг. Снегът отразява почти 80% от слънчевите лъчи. Когато сме на по-голяма надморска височина (като, когато сте на ски) се създава повишена опасност за изгаряне на устните.

Blistex ProtectPlus е идеален за всички видове дейност на открито, тъй като е с много висока защита от вредните слънчеви лъчи и е устойчив във вода в продължение на 80 минути.

Просто, защото не виждате повърхностното изгаряне на устните си, не означава, че основните слоеве не са били увредени! Когато незащитени устните са изложени на прекалено много слънце, се променя колагена, това е причината да появят и фини линии около устата.

Така че , не оставяйте устните си на вредните условия на околната среда. Какъвто и да е сезон, точния Blistex ще хидратира и защити вашите устни.

начало

Трябва ли устните да бъдат защитени на закрито?

Когато сме на закрито, устните страдат от липса на влага. Особено, когато се отопляваме с локално парно или климатик, в помещението относителната влажност е ниска.

начало

Как да се лекуват вече напукани устни?

Ако имате напукани устни, действайте бързо, за да се ускори лечението! За изключително сухи устни и облекчаване на дискомфорт при херпеси и слънчево изгаряне, опитайте Blistex Lip Relief Cream, ще донесе мигновено облекчение и охлаждане, докато лечебните съставки проникват и лекуват устните.

начало

Какво причинява херпес?

Херпес и мехури са склонни да се развият, когато дадено лице има настинка или висока температура, но също така може да се предизвикат от излагане на слънце, емоционален стрес, чревни заболявания и менструация. Премахването на всички източници, които биха могли да допринесат за появата на херпеси и мехури е невъзможно, но страдащите могат да подобрят състоянието на устните си с продукт, като Blistex Lip Relief Cream, който намалява въздействието на слънцето и ограничава напукването, което може да направи устните по-уязвими.

начало

Какво представлява слънцезащитен фактор (SPF)?

SPF показва колко дълго се увеличава капацитета на естествената защита на кожата, преди да започне изгаряне. Например, човек с бяла кожа, която обикновено започва да гори, след 10 минути на слънце, това ще отнеме 15 пъти по-дълго време при употреба на продукт с SPF 15, тоест, 150 минути или 2,5 часа.

SPF продуктите съдържат съставки, които поглъщат, блокират или разпиляват UV лъчите.

Защитата е от съществено значение, защото вие ще избегнете обезводняване и слънчево изгаряне. Продължителната употреба на балсами с SPF може да защити от рак на кожата и устните.

начало

Балсам за устни - Над или под червило?

Балсамът за устни действа най-добре нанесен преди червило, за да бъдат покрити устните със защитни, подхранващи и хидратиращи съставки.Това ще помогне и за нанасянето на по-равномерен цвят от избраното червило

начало